Nieuws

Friese Camembert

De Franse kaas camembert, die zn naam dankt aan het gelijknamige plaatsje in Noord Frankrijk, is al jaren een van de favorieten op de kaasplank! Sinds vandaag maken wij de eerste Camembert gemaakt van Jersey melk in Nederland!  Opnieuw de romige smaak die we al kennen van de Nylander kazen, maar dit keer met een kleine knipoog naar Frankrijk! En wat is ie lekker! Kom je snel proeven?

25 internationale media

Het ministerie van Economische Zaken heeft zeker 25 journalisten en vertegenwoordigers van internationale media naar Nederland gehaald om te laten zien waarom ons land een voorloper is op het gebied van ‘zuivel’.

“Wereldwijd groeit de wereldbevolking en de vraag naar zuivel groeit”, zegt Joep de Vries, Manager Foreign Direct Investment van de NOM op het gebied van Agri & Food. “Nederland is op het gebied van zuivel een absolute voorloper en er wordt veel geïnvesteerd in deze sector. Dat willen we met z’n allen uitdragen en dat is ook de reden waarom het ministerie van Economische Zaken de buitenlandse media naar Nederland haalt voor een speciale ‘zuiveltour’.”

Joep de Vries is door Economische Zaken gevraagd om voor de tour een aantal bedrijven en instellingen te selecteren die een goed beeld geven van de noordelijke zuivelsector. “We hebben hier in het Noorden veel koeien, veel verwerkingscapaciteit en veel kennis. Ongeveer 35 procent van alle Nederlandse melk wordt geproduceerd in de drie noordelijke provincies. Maar daarnaast zit 63 procent van de Nederlandse verwerkingscapaciteit in het Noorden. Landelijk gezien spelen we écht een grote rol en daarom staat het Noorden tijdens deze tour twee dagen centraal.”

Tijdens de tour kwamen ze ook op bezoek bij onze kaasmakerij en boerderij. Een verslag van Omrop Fryslân kunt u hier vinden: http://www.omropfryslan.nl/nijs/internationaal-gezelschap-brengt-bezoek-...

 

Nylander bezocht tijdens internationale media tour

Biologisch bier

Naast kaas verkopen wij in onze boerderijwinkel nu ook bier van biologische bierbrouwerij 't IJ. Bij Brouwerij ’t IJ brouwen ze sinds 1985 Amsterdams speciaalbier. Al hun bieren zijn op ambachtelijke wijze gebrouwen zonder te filteren of te pasteuriseren. Hierdoor hebben deze bieren een eigen karakter en een mooie volle smaak. Kom langs in onze winkel voor de 'Zatte', de 'Natte', de 'Columbus' of 'IJwit'. Heerlijk bier. Voor meer informatie over de brouwerij en hun bieren ga naar www.brouwerijhetij.nl

biologisch bier van 't IJ

Pagina's