Nylander scoort 'in hol van de leeuw'

De kaas van kaasmakerij De Nylander in Workum is in meerdere plaatsen in Nederland te vinden en dat onder andere ook in Alkmaar, de kaasstad bij uitstek. De kaas van De Nylander is in die plaats onder andere verkrijgbaar bij de Holandse Pot, een grutterij annex kaaswinkel aan de Fnidsen.

De eigenaar van de Hollandse Pot organiseert wel vaker proeverijen en op maandagavond 10 december was er, nu samen met Heineken, een bier/kaasproeverij. De zaal was vol, er was echt geen plekje meer vrij. In de Hollandse Pot waren uiteraard verschillende kazen, waaronder drie soorten van De Nylander, te weten de oude kruidnagel, de belegen kruidnagel en de fenegriek. De eigenaar van de Hollandse Pot organiseert, als gezegd, wel vaker proeverijen. "Maar wat me nou is overkomen: aan het einde van de avond gaven de gasten mij een staande ovatie! Zulke goede kazen, en dan vooral de kruidnagels en die fenegriekkaas. Zelfs de mannen van Heineken kwamen bij mij met de vraag: 'Wat was dat voor kruidnagelkaas, daar gaan we wat mee doen!'"'

Enfin, het was een zeer geslaagde avond en de kruidnagel uit Workum was de kaas van de avond, ook in de ogen van Heineken. De Nylander heeft dus terdege gescoord in 'het hol van de leeuw', te weten de kaasstad bij uitstek Alkmaar!